FORBEREDELSER: Stein Roger Flåten (til høyre) er ansvarlig kobbekjøttkokk, mens formann Odd Arne Hermansen assisterer.
Jan Morten Holst
Kobbefest i Tromsø Skipperforening
35 kilo kobbekjøtt og fem kilo spekk gikk med da Tromsø Skipperforening arrangerte sin årlige kobbekjøttmiddag i mai.
– Kobbekjøttmiddagen er en mangeårig tradisjon og et av årets sosiale høydepunkt. På menyen sto som vanlig salt kobbekjøtt, servert med kålrabi, gulrot, poteter og løksaus. Så er det alltid sviskekompott med fløte til dessert, den tradisjonen kommer vi ikke unna, humrer formann i skipperforeninga, Odd Arne Hermansen.
Tromsø Skipperforening ble stiftet av ishavsskippere i 1879. Utover 1900-tallet kom også skipsførere fra handelsflåten og fiskeri med, og etter en vedtektsendring i 1938 kan alle sjøfolk og andre som har interesse for skipperstanden og dens virke være medlem.
– Vi er åpne for alle og vil selvfølgelig gjerne rekruttere flere, hvis noen har lyst til å være med. Nå har vi rundt 65 medlemmer, for det meste bosatt i Troms. Formålet er å fremme skippernes interesser og overføre erfaring og kompetanse innad i foreninga. Vi har månedlige møter, og så arrangerer vi kobbekjøttmiddagen når ishavsskutene begynner å komme inn på våren, forteller Hermansen.
Her kan du se noen bilder fra forberedelsene og middagen.
STORE MENGDER: 35 kilo kobbekjøtt og fem kilo spekk, rett fra Ishavet.
Jan Morten Holst
LAGARBEID: Sjefskokk Stein Roger Flåten i dyp konsentrasjon. Jan Erik Pettersen og Astrid Manin er også en del av kjøkkengjengen.
Jan Morten Holst
SVINGER KNIVEN: Dette er ikke første gangen Stein Roger Flåten lager kobbekjøttmiddag.
Jan Morten Holst
SETTER SMAK: Litt sitrus bidrar til å gjøre middagen perfekt.
Jan Morten Holst
PASSER GRYTENE: Jan Erik Pettersen passer på at alt er under kontroll.
Jan Morten Holst
VELKOMMEN: Formann Odd Arne Hermansen ber til bords.
Jan Morten Holst
SERVERT: Buffeten er klar.
Jan Morten Holst
VELSMAKENDE: Gjestene i Tromsø Skipperforenings kobbekjøttmiddag hogger innpå.
Jan Morten Holst