Klimakonferanse
Dnmf og Unio fikk skryt fra regjeringen
På Unios klimakonferanse i april holdt flere nåværende og tidligere statsråder innlegg.
KLIMA: Ragnhild Lied, leder i Unio; Cecilie Myrseth (Ap), fiskeri- og havminister og Hege-Merethe Bengtsson, administrerende direktør i Dnmf.
Jogvan Hugo Gardar
Torsdag 11. april ble Unios Klimakonferanse gjennomført for aller første gang med blant annet Hege-Merethe Bengtsson og fiskeri- og havminister Cecile Myrseth i felles bolk i programmet om arbeidet mot et maritimt klimapartnerskap.
Torsdag 11. april ble Unios Klimakonferanse gjennomført for aller første gang med blant annet innlegg fra tre nåværende statsråder og to forhenværende ministre.
Klimapartnerskap
En egen seksjon i konferansen var satt av til Klimapartnerskapet i Maritim sektor, med innlegg fra administrerende direktør i Dnmf Hege-Merethe Bengtsson og fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.
Maritim næring er som kjent midt opp i det grønne skiftet. En intensjonsavtale om klimapartnerskapet er allerede signert, og nå jobber partene med å realisere en avtale gjennom gjensidig dialog. Dette er et godt eksempel på et fungerende trepartssamarbeid. Dnmf på vegne av Unio er representert i arbeidet, og minister Myrseth roste Dnmf for de innspill som er kommet, spesielt fokuset på rettferdig omstilling, utdanning og sikkerhet og safety i forbindelse med nye energiformer.
Rettferdig omstilling
I sitt innlegg var nettopp Hege-Merethe Bengtsson opptatt av rettferdig omstilling, utdanning ogsikkerhet.
Rettferdig omstilling har vært og blir en stor kamp fremover som Dnmf vil kjempe videre for.
– Det er viktig at myndighetene i sine anbudsprosesser har strenge krav til den omstillingen som skal finne sted. Gjennomføringen av det grønne skiftet i havrommet og utvikling av nye næringer og arbeidsplasser krever en tydelig satsing på kompetanse, utdanning og etter- og videreutdanning og at det settes av nødvendige midler til dette, sa Bengtsson blant annet i sitt innlegg.
Bjørn Thorvaldsen bt@dnmf.no
Flere saker
Jógvan H. Gardar
Den lange veien til norske lønnsvilkår
KLARE FOR KUNNSKAP: Representanter for den maritime klyngen sparket i gang det nye forskningsprosjektet. Fra venstre: Hege-Merethe Bengtsson, Det norske maskinistforbund; Markus Koch, forsker og prosjektleder i Stami; Evelyn Blom-Dahl, NHO Sjøfart; Knut Arild Hareide; Norges Rederiforbund; Kristina Sigurdsdottir Hansen, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet; Kim-Helge Fjereide, Norsk Sjømannsforbund; Hans Sande, Norsk Sjøoffisersforbund og Fride Solbakken, Maritimt Forum.
Norsk Sjøoffisersforbund
Søker sjøfolk til forskningsprosjekt
Illustrasjonsfoto/Dag Inge Smedvik
Økende antall ulykker i 2024
Nils Ragnar Løvhaug
– Viktig at alle vet hva begrepene betyr
SENTRALE PARTER: Sjømannsorganisasjonene har hatt viktige roller i arbeidet med samarbeidserklæringen for økt likestilling i maritim næring, og vil fortsette å ha det når den skal settes ut i live. Fra venstre: Martha Nordal, Norsk Sjøoffisersforbund; fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss, Hege-Merethe Bengtsson; Det norske maskinistforbund og Jahn Cato Bakken, Norsk Sjømannsforbund.
Jógvan H. Gardar
Skal samarbeide om maritim likestilling
Plattformen: Det er 45 år siden Kielland-ulykken. Her ligger Kielland i Gandsfjorden, ved Hillevågsbukta, og skal slepes til Nedstrandsfjorden, der den senere ble senket.
Ukjent/Norsk Oljemuseum